fredag 2 augusti 2013

Visor på RossönDenna sommar har jag flera gånger upplevt att ordspråket: "Man skall inte gå över ån efter vatten", verkligen stämmer. Ofta kan ganska okända musiker som spelar alldeles runt husknuten ge en musikalisk upplevelse som är värd väl så mycket som världsstjärnors inhopp på stora arenor.

Senast idag var jag med om detta. Under rubriken "Picknick i mormors hage" samlade Lotta Rossövik  några av sina visvänner till en konsert på Rossön. Utöver Lotta medverkade Haga-Lennart, Axel Falk, Maria och Knut Johannesen och K G Malm.Att ta sig till bohuslänska  Rossön en solig sommardag är som att åka rakt in i paradiset. Det blir  inte direkt sämre när man dessutom får lyssna till visor i gröngräset med berg och hav i bakgrunden. Det känns på något vis naturligt att det är den traditionella visan som får dominera i denna miljö.

Konserten bjöd på sånger av bland annat Taube, Dan Andersson Lillebror Söderlund, Povel Ramel, Lasse Dahlqvist, Allan Edwall och Ove Törnqvist.  Allt framfördes personligt och med stor kärlek.  Det märktes att Lotta Rossövik var i sin egen trädgård. Hon intog scenen med självklarhet och stor humor. Orustmålet blev bredare för varje mening och anekdoterna avlöste varandra. Hennes medverkande vänner gjorde inte heller bort sig. Maria och Knut Johannesen  fick Taube och Ramel att svänga på ett helt nytt sätt. Knut spelade gitarr som han gått i skola hos Django Reinhardt och Maria sjung med enorm tonsäkerhet och rytmkänsla. Eftersom även KG Malm och Axel Falk bidrog med  goa visor  och historier som fick en att le, så gick tre timmar på ett ögonblick. Att vi efter konserten kunde gå ner och ta ett dopp i havet gjorde en mycket bra kväll till närmast perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar