fredag 14 december 2012

Tracey Thorn - Tinsel and lightsTracey Thorn sjunger vackrare än någon nu levande person. Jag har älskat hennes röst sedan hon dök upp i duon Everything But The Girl i början av åttiotalet. Men Tinsel and lights är en julskiva, sådana har jag alltid varit skeptisk mot. Kan detta verkligen vara nå´t?  Ja faktiskt
 När Tracey Thorn gör en julskiva är det inte de vanliga standardlåtarna hon väljer, här finns bara en sådan ,"Have Yourself a Merry Little Christmas." Resten är juligt material skrivet av aktuella låtskrivare. Randy Newman, Joni Mitchell, Ron Sexsmith, Sufjan Stevens och Jack White är några . Dessutom bidrar Tracey med två egna sånger, kanske är det dem som är allra bäst. I Den inledande Joy och i titellåten sjunger Thorn med sådan kärlek att det är svårt att inte drömma om jul. Om skivan håller när helgerna är över är jag dock inte riktigt säker på.

Lyssna1 kommentar:

  1. Jag har aldrig förstått den utbredda skepticismen för julskivor bland alla förståsigpåare. Visst är det mesta kommersiellt skräp för att tala klarspråk, men att ta fram sin favoritjulskiva när decembermörkret lägger sig och svepas med av julstämning har ett stort värde i sig, om än inte enbart musikaliskt.

    SvaraRadera