söndag 4 december 2011

2011 års bästa album nr 3Among The Oak & Ash – Devil ship
Among The Oak & Ash första album utsåg jag till 2009 års bästa. Denna skiva är nästan lika bra. Gruppen gör fortfarande en modern variant av traditionell musik från amerikanska Appalacherna. På något fantastiskt vis lyckas man föra dessa åldrade toner in 2000-talet. Tradition blandas med influenser från indierock m m. Bland annat Bruce Springsteen har försökt göra något liknande , men ingen har lyckats så bra som denna grupp.
2009 var Among The Oak & Ash en duo med Josh Joplin och Garrison Starr, numera har Garrison lämnat och Joplin är ensam vid rodret. Rent musikaliskt är det dock ingen större förändring.
Med hjälp av gästmusiker, fortsätter Joplin att skapa ett alldeles eget litet universum, byggt på lika delar tradition och 2011.


Lyssna här

3 kommentarer:

 1. Kul att hitta din lista över årets bästa skivor. Lyssnar just nu på Fatoumata Diawara. Tack för tipset! Jag håller på att sammanställa en låtlista över året bästa låtar. Tycker det är så svårt med hela album som håller. Mina absoluta favoriter i år som båda har gjort fantastiska album är Ane Bruns "It all starts with one" och Feist "Metal". Få se om de hittar in på din lista???

  En hälsning från Åsa (trädgårdsfantast, pedagog, musiknörd både till yrket och till vardags)

  SvaraRadera
 2. Har första "Among the Oak and the Ash", riktigt bra, visste inte om att det kommit en till...

  Fast, visst ska det vara "Oak"?

  SvaraRadera
 3. Art: Ojdå, vad pinsamt! Nu har jag rättat till felen
  /drake

  SvaraRadera