lördag 5 mars 2011

Ytlighet

Big Brother



All denna ytlighet! Jag kräks snart! TV fylls av program som upphöjer mobbning och pennalism till underhållning. Bloggarna som drar till sig tusentals läsare är dem som handlar om bröstförstoring och om hur man bantar med barnmat. Tidningarna fylls med rubriker om kändisars fyllor och klädstil. Musiken i radio är schlagerlåtar som låter som kopior på varandra. Om man frågar folk var de har för drömmar, så svarar de att de vill bli rika och ha häftiga prylar.
Mat är något man läser om i snygga böcker och sedan åker till McDonald och handlar.
Naturen är något vi rusar förbi i 120 km på motorvägen. Kärlek är en förbruksvara och lycka är något man kan köpa. Demokratin avsäger vi oss var fjärde år så att man kan fortsätta att ägna sig åt livets viktiga tävling;
Den som har mest prylar när man dör, vinner!!

6 kommentarer:

  1. Väldigt bra skrivet. Håller med till punkt och pricka. Är fruktansvärt trött på all denna förnedrings-TV. Vad är det med människor? Finns det inget privat längre? Varför måste allting blottas och snuskas ner. Är inte intresserad av att se tuttar och rumpor i TV när man sitter bredvid sin partner i soffan och äter kvällsmackan.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! Det är bara att fortsätta visa alternativ, nån gång upptäcker folk kanske vad de missar...

    SvaraRadera
  3. Finns det verkligen nån som tittar på detta? Min dotters generation verkar mest sitta vid datorn och chatta och facebooka. Sedan kan jag tycka det är skönt att vara själv i skogen, snart kommer bofinkarna från sydväst och då kan man lämpligen gå ut och lyssna och lukta. Man kan välja bort den andliga skiten. Prylar är jag kluven till, hur klarar man sig utan dator och mobiltel och iPod?

    SvaraRadera
  4. Jag hörde på radion att det är mest pensionärer som tittar på Big Brother och Paradise Hotel. De har tid, de är trötta, de vill ha snusk.

    SvaraRadera
  5. Vad ska man säga? Jag håller med, mer i debatten!

    SvaraRadera
  6. Bra formulerat
    Betraktelser Reflektioner
    Just detta att tänka ett steg till
    och ett till..
    livet ut
    Då tittar man inte mer på såpor osv
    man vill göra en skillnad
    man vill och man lär sig något nytt
    eftersom man söker och eftersom man vill förnya sig
    in i en bättre värld och ett bättre liv
    tack!

    SvaraRadera