lördag 18 mars 2017

Några låtar som väcker minnen

Det finns folk som hävdar att det man lyssnade på när man var 15-25  år är den musik som alltid kommer att ligga en närmast om hjärtat. Kanske är det så. Här kommer, hur som helst, några sånger från den tiden. De är slumpmässigt valda. Jag har helt enkelt satt min stora musiksamling på "shuffle".


En av det tidiga sjuttiotalets riktigt stora hits. Don Mcleen har aldrig uppnått samma framgång igen. Idag är han ihågkommen fråmst för denna sång och dess gåtfulla text.Och nu något helt annat. Denna låt kom 1979 och blev Jams första hit i EnglandÅret var 1981. Syntpopen och rockvideon hade kommit. Otroligt tidstypiskt.Jag letade med ljus och lykta efter annat än syntpop under 80-talet. Weekend var ett band som gick sina egna vägar och som jag gillade för det.Sjuttiotalet igen. Från Supertramps genombrotts album; "Crime of Century"


Sammanfattningsvis kan man säga att en del av musiken ovan känns lite passé, som om bäst före datumet gått ut, men samtidigt väcker de en hel del positiva känslor och minnen. Kalla det gärna nostalgi.
1 kommentar:

  1. Ja, frågan är väl vilken musik man kan kalla tidlös och vilken som känns hopplöst ute. Nostalgin är en stark kraft hos oss och som tur är så kan vi strunta i musikens eventuella tidsbundenhet och bara njuta.

    SvaraRadera