lördag 13 september 2014

Tre helt helt olika album från 2014


Matt Andersen - Weightless
En kanadensare som har sina rötter i blues och rotrock. Ibland smakar musiken även country. Det hela blir en gryta som vi känner igen. John Hiatt, Mellencanp och Jacob Dylan tillagar liknande musik.. Gillar du nämnda namn skall du definitivt lyssna på Andersen. Själv gillar jag detta mer och mer för varje lyssning.

Dionne Farris  and Charlie Hunter - Dionne Dionne
Dionne Farris är RnB sångerska och Charli Hunter jazzgitarrist, när de möts blir det musik av allra bästa slag. Arrangemangen är nakna, ofta är det bara Dionnes röst och Charlies gitarr som hörs.
Musiken kryper in under skinnet. När de gör cover på Burt Bacharach-låten; "Allways something there to remind me" blir jag lätt darrig i kroppen av ren njutning

Triakel - Thyra
När svensk folkmusik blir för avskalad får jag ofta svårt, en röst enbart ackompanjerad av fiol och tramporgel blir i regel segt och tråkigt. Triakel gör musik just på detta vis, men jag älskar det. Konstigt, men sant.
På detta album görs  Jämtländskan Thyra Karlssons visor.  Emma Härdelin, Janne Strömstedt och Kjell-Erik Eriksson i Triakel får verkligen Thyras musikaliska skatt att glittra.

All musik finns på Spotify
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar