onsdag 5 augusti 2015

Robert Broberg-lika artister

Robert Broberg kommer inte spela in några fler album. Som tur är finns alla hans gamla kvar. Man kan också välja att lyssna på andra artister som påminner om Broberg i sitt uttryck.
Här är några förslag på artister som på ena eller andra sättet liknar Broberg.

Loudon Wainwright III
En av Brobergs egna favoriter. Loudon har samma blandning av humor, galenskap och allvar som Broberg.

Bröderna  Brothers
En Göteborgsgrupp med Per Umaerus i spetsen. Bandet har funnits- till och från - sedan åttiotalet. Är de töntiga eller intelligenta? Är det skämt eller allvar? Ofta är det nog allt på en gång. Ibland är deras texter väldigt Brobergs-lika. I sången "De sista ungkarlarna" sjunger de t ex:  "Det blev inget par, det blev inget par, det blev inget paradis. Vi är de sista ungkarlarna"


Mimi Terris
Mest låter denna unga tjej som sextiotalets Monica Zetterlund. I texterna tycker jag ändå att jag kan höra Broberg. I sången "flytta hemifrån sjunger hon t ex: " Jag behöver flytta ut ett tag, flytta in i mig ett litet slag. Lyfta på ridån, ta ett andligt bostadslån, flytta hemifrån".



Mikael Ramel

 Förmågan att leka med ljud, ord och rytmer har han kanske i blodet. Pappa var ju en lekfull ordrvrängare av rang. Visst finns det tydliga likheter med Broberg?


Carl-Einar Häckner
Carl- Einar är mycket mer än musiker, men vad han än gör så finns den positiva galenskapen där. Häckner på scen är ofta en välrepeterad röra som påminner mycket om Broberg.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar