måndag 17 augusti 2015

Minneskonsert för John Hron blev ett minne för livet





Den 13 augusti anordnades en minneskonsert i Kungälv för John Hron.  Initiativtagare var Ingrid Bredelius och Louise Eklund, två av alla dessa ungdomar som genom åren deltagit i Toleransprojektet.
Vår lilla stad stod plötsligt i centrum, Mona Sahlin talade, rikskända artister stod på scen. Kungälvs bor från olika generationer gick man ur huse.
Denna vackra sommarkväll kommer verkligen att bli ett minne för livet. De unga arrangörerna sprudlade av glädje från scen. Med jämna mellanrum skrek det ut slogans som "Tillsammans för Kungälv!" och"KÄRLEK OCH MEDMÄNSKLIGHET!"  Det kunde känts påklistrat om det inte varit för att de blott sjuttonåriga arrangörerna utstrålade en sådan äkthet. Deras glädje smittade av sig på det enorma publikhavet. Pensionärer trängdes leende med tonåringar. Alla hyllade toleransen och kärleken. Även kvällens artister var från olika generationer. Tjuvjakt, Lill Lindfors, Dinah Nah, Tommy Nilsson och Timbuktu, var några av de som underhöll. Bäst var Timbuktu och Lill Lindfors, båda fick ett lyckligt publikhav att gunga med tolerans, en tolerans som idag behövs mer än någonsin.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Tack så hemskt mycket för de fina orden, de berör oss mycket!

    Varma hälsningar,
    Ingrid Bredelius och Louise Eklund.

    SvaraRadera