söndag 23 november 2014

Pink Floyd med mera

Beck - Morning Phase
Beck har rör sig i en mängd musikaliska genrer. Här är det lågmäld singer/songwriter som gäller. Det är dock inte avskalat akustiskt, utan svulstigt med körer och stråkar. Det går inte att blunda för att detta är en mycket begåvad man. Melodierna tar tag, stämningarna växer och det är lätt att fångas av den kraft han förmedlar. Samtidigt är tempot genomgående lågt, ibland står det nästan still. Musiken växer för varje lyssning

West of Eden-Songs from twisting river
Ett Göteborgsband som låter Irländskt och Brittiskt. Det är fiol och tin whistle i sättningen, original melodierna är tydligt påverkade av örikenas folkmusik. Tidigare plattor har varit ganska popiga, men här är det ren folkrock av en kvalité som väl kan mäta sig sig med de bästa inom brittisk folkmusik.

Pink Floyd - The endless river
Rick Wright dog 2008. Under hela Pink Floyds karriär var han den bortglömda storheten i bandet. Rick fick aldrig det erkännande som han förtjänade, varken som låtskrivare eller arrangör. Därför känns det helt rätt att denna skiva ges ut. Det mesta är inspelat 1994 i samband med albumet The Division Bell. Nästan allt är instrumentalt och Rick Wright spelar den musikaliska huvudrollen. Material som en gång ratats brukar inte hålla för utgivning, men detta är ett undantag. Gillar du albumet Wish you were here så kommer du att känna igen stämningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar